Bett vierde Keniaanse atleet die dit jaar op doping wordt betrapt

24 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 24 augustus 2018- De Keniaanse atleet Kipyegon Bett is betrapt op het gebruik van epo. De winnaar van het brons op de 800 meter bij de laatste WK in Londen zit al een voorlopige schorsing uit.

Bett werd geschorst, omdat hij op 15 augustus de dopingregels overtrad. Hij moest monsters inleveren, maar dat heeft hij niet gedaan. “We hadden in die zaak net een verdediging ingediend, toen we de melding kregen van de nieuwe zaak”, liet Barnabas Koror van de Keniaanse atletiekbond vandaag weten. “Als de tweede test de eerste bevestigt, dan moet de atleet de consequenties van de dopingreglementen aanvaarden.”

De twintigjarige Bett is de vierde Keniaanse atleet die dit jaar is betrapt op doping. De B-staal moet nog wel onderzocht worden. Eerder werd Lucy Kabuu, de winnares van de marathon van Milaan, positief bevonden op morfine. Samuel Kalalei, winnaar van de marathon van Athene, werd betrapt op epo. Asbel Kirop, voormalig olympisch en wereldkampioen op de 1.500 meter, is eveneens geschorst na een positieve test op epo.

-NU.nl/ ANP-