Bokser Fury wint tegen Pianeta tweede gevecht na comeback

19 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 19 augustus 2018- Bokser Tyson Fury heeft zaterdagavond ook de tweede partij sinds zijn comeback winnend afgesloten. De dertigjarige Brit versloeg in Belfast de Italiaan Francesco Pianeta. Na tien ronden werd Fury door de jury op punten uitgeroepen tot winnaar. Die wees hem in iedere ronde aan als winnaar.

Door de overwinning op Pianeta neemt de voormalig wereldkampioen zwaargewicht het later dit jaar op tegen WBC-kampioen Deontay Wilder voor de titel. Het is nog onbekend wanneer dat gevecht plaats zal vinden.

Fury maakte in juni zijn officiële rentree met een eenvoudige zege in Manchester op de Albanees Sefer Seferi. Die gaf op voordat de vijfde ronde van start ging.

Fury kwam tegen Seferi voor het eerst in actie nadat hij in 2015 de wereldtitels van de bonden WBA, IBF en WBO won tegen de Oekraïner Wladimir Klitschko. De Brit raakte zijn titels al snel weer kwijt na een positieve dopingtest.

Vervolgens belandde Fury in een diep dal. Hij raakte verslaafd aan alcohol en drugs en werd depressief. Het zwaargewicht raakte zijn bokslicentie kwijt en woog met 170 kilo zo’n zestig kilo meer dan in 2015.

-NU.nl-