CAC Games: Van Assen springt met Surinaams record naar bronzen plak

3 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 3 augustus 2018- Met een Surinaams record en personal-best van 16,96 meter heeft Miguel van Assen donderdagavond de bronzen medaille gewonnen op het onderdeel hink-stap-springen. Het is de tweede medaille voor Suriname tijdens de 23ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen in Colombia.

Van Assen opende sterk met een sprong van 16,73 meter en stond lange tijd virtueel derde totdat de Jamaicaan Jordan Scott tot 16,82 meter kwam. Maar direct daarna stelde Van Assen orde op zaken en brak hij zijn persoonlijk record met een afstand van 16,96 meter.

Van Assen is tevreden met zijn medaille, zei hij in een interview. Hij dankte de Almachtige en de totale Surinaamse gemeenschap voor hun ondersteuning. “Ala glory gi Gado. Ik weet dat ik een gouden medaille kon behalen, maar ik ben tevreden. Niet elke dag kan je goud winnen. Maar de andere atleten weten dat ik terugkom, want ze spraken erover dat ik ze bijna heb ingehaald.”

De Cubaan Cristian Napoles won het goud met een afstand van 17,34 meter. Zijn landgenoot Jordan Diaz pakte het zilver met een sprong van 17,29 meter.

Aan het onderdeel deden elf man mee. Met de bronzen plak van Van Assen kwamen de CAC Games officieel tot een einde voor Suriname. Eerder pakte Renzo Tjon-A-Joe goud. De spelen worden vandaag afgesloten met de sluitingsceremonie.

-dwtonline-