Carebaco 2018: Suriname wint goud bij gemengd-dubbelspel

28 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 25 augustus 2018- Het is Suriname vrijdag gelukt om de Carebaco International met een hoofdprijs af te sluiten. In het gemengddubbelspel zorgden Dylan Darmohoetomo en Crystal Leefmans voor de enige gouden medaille in het internationale badmintontoernooi.

Het duo kreeg in de eindstrijd de Barbadianen Dakeil Thorpe en Tanisha Williams in drie sets klein: 22-20, 18-21 en 21-19.

Veel aandacht ging vrijdagavond uit naar het duel tussen Sören Opti en de Luxemburger Robert Mann. Opti stevende in de allesbeslissende derde set bij een ruime voorsprong naar een zege toen vermoeidheid zijn tol begon te eisen en Mann terugkwam in de wedstrijd. De topgeplaatste Luxemburger trok uiteindelijk aan het langste eind: 18-21, 21-12 en 21-17.

In het mannendubbelspel liep Suriname eveneens goud mis. Darmohoetomo en Gilmar Jones verkochten hun huid duur, maar gingen in de finale onderuit tegen de Barbadianen Shae Martin en Thorpe die in drie sets wonnen: 21-19, 18-21 en 21-16.

De vrouwen-enkeltitel ging naar Tamisha Williams. De Barnadiaanse speelster versloeg in de eindstrijd de Guyanese Priyana Ramdhani in drie sets: 21-17, 17-21 en 21-18. Ook in het vrouwendubbelspel was Williams succesvol, want met partner Monyata Riviera versloeg ze in de finale de Trinidadiaanse Chequeda de Boulet en Priyana Ramdhani in twee sets: 21-15 en 21-14.

In totaal behaalde Suriname één gouden, twee zilveren (Opti, mannenenkel; Darmohoetomo/Jones, mannendubbel) en vier bronzen plakken (Mitch Nai Chung Tong, mannenenkel; Mitchell Wongsodikromo/Kevin Zou, mannendubbel; Rugshaar Ishaak, vrouwenenkel; Imani Mangroe/Mary-Ann Zhong, vrouwendubbel). Zondag staat de landenpartij tussen Suriname en Barbados op het programma.

-bron: dwtonline/ foto: google-