Clarence Seedorf nieuwe bondscoach Kameroen; Patrick Kluivert assistent

5 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 4 augustus 2018- Clarence Seedorf wordt de nieuwe bondscoach van Kameroen. Volgens lokale media moet hij de ‘Ontembare Leeuwen’ volgend jaar aan titelprolongatie helpen tijdens de Afrika Cup en wordt hij daarbij geassisteerd door Patrick Kluivert.
Het nieuws zou volgens de staatsomroep CRTV vandaag op een persconferentie bekend zijn gemaakt door de minister van Sport, Pierre Ismaël Bidoung Mkpatt.

Verdere details over de aanstelling van de 42-jarige Seedorf en zijn leeftijdsgenoot Kluivert zijn nog niet bekend en het nieuws is ook nog niet bevestigd door de Kameroense voetbalbond FECAFOOT.

Rigobert Song fungeert nu nog als interim-bondscoach. De recordinternational volgde de Belg Hugo Broos op, die Kameroen vorig jaar naar winst in de Afrika Cup leidde. Echter, het land slaagde er vervolgens niet in om zich voor het WK in Rusland te kwalificeren.

Kameroen leek aanvankelijk voor Sven Göran Eriksson te gaan. De nationale bond bevestigde eerder deze week dat er gesprekken met de zeventigjarige Zweed gevoerd waren en dat de naam van de nieuwe bondscoach binnen een paar dagen bevestigd zou worden.

-NU.nl/ foto: google-