Djokovic verslaat Federer in Cincinnati en completeert bijzondere erelijst

21 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 21 augustus 2018- Novak Djokovic heeft zondag het Masters-toernooi van Cincinnati op zijn naam geschreven. De Serviër was in de finale in twee sets te sterk voor Roger Federer: 6-4 en 6-4. De titel in Cincinnati is bijzonder voor Djokovic, want de 31-jarige Serviër is de enige speler die alle negen Masters-toernooien op zijn erelijst heeft staan.

Djokovic stond vijf keer eerder in de finale van het hardcourttoernooi in Cincinnati. Drie keer moest hij buigen voor Federer, de twee andere keren moest hij de titel aan Andy Murray laten. Echter, deze keer was Djokovic de baas in de finale. In de eerste set had de nummer tien van de wereld aan één break genoeg. Bovendien kwam hij in zijn eigen service niet in de problemen.

De 37-jarige Federer begon de tweede set nog wel met een break, maar hij zag de Serviër door veel fouten terugkomen en zelfs een break voorsprong nemen. Op 5-4 mocht Djokovic serveren voor de winst en zijn zeventigste toernooititel. Daarbij maakte hij na bijna 1,5 uur spelen geen fout.

Het is de tweede titel voor de Serviër sinds zijn terugkeer op de baan na een slepende blessure. In juli pakte hij voor de vierde keer de titel op het gras van Wimbledon.

Djokovic hoopt binnenkort voor de derde keer in zijn loopbaan de US Open op zijn naam te schrijven. Hij won het Grand Slam-toernooi in New York al eens in 2011 en 2015.

-NU.nl/ ANP-