Feyenoord verslaat PSV na penalty’s en pakt Johan Cruijff Schaal

5 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 5 augustus 2018- Bekerwinnaar Feyenoord heeft zaterdag ten koste van landskampioen PSV, voor de vierde keer, de Johan Cruijff Schaal gewonnen. De wedstrijd in het Philips Stadion eindigde in 0-0, waarna de Rotterdammers de strafschoppen beter namen.

In de penaltyreeks, die werd afgewerkt volgens het ABBA-systeem, misten PSV’ers Jorrit Hendrix, Pablo Rosario en Angeliño. Feyenoord-keeper Justin Bijlow werd de held door de inzetten van Hendrix en Rosario te stoppen.

Door de glansrol van Bijlow, die deze week hoorde dat hij de eerste doelman van de Rotterdammers is, bleven de missers van Feyenoorders Sam Larsson en Sofyan Amrabat (allebei gekeerd door keeper Jeroen Zoet) zonder gevolgen.

In de reguliere speeltijd maakten PSV en Feyenoord er geen spektakel van en waren echte kansen schaars. Daarna volgde net als vorig jaar geen verlenging, maar direct een strafschoppenserie.

Feyenoord pakte de vijfde prijs in twee jaar tijd, want het won de Johan Cruijff Schaal na 2017 voor de tweede keer, werd in datzelfde jaar kampioen en was bekerwinnaar in 2016 en dit jaar. De volgende wedstrijd van PSV is volgende week zaterdag, wanneer FC Utrecht in Eindhoven de tegenstander is in de eerste speelronde van Eredivisie. Feyenoord gaat donderdag in de derde voorronde van de Europa League op bezoek bij het Slowaakse AS Trencín en speelt drie dagen later een uitduel met De Graafschap.

-NU.nl/ ANP-