Fitte Federer gaat vol voor eerste titel op US Open in tien jaar

28 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 25 augustus 2018- Roger Federer hoopt na tien jaar weer eens de US Open te winnen. De 37-jarige Zwitser was al vijf keer de sterkste in New York, al was de laatste keer in 2008.

De nummer twee van de wereld zegt er alles aan te doen om het laatste Grand Slam-toernooi van het jaar voor de zesde keer te winnen. Echter, hij voelt zich niet de favoriet. “Het zou alles voor me betekenen. De US Open is dit seizoen voor mij belangrijker dan vorig jaar, toen alles draaide om Wimbledon”, zei Federer in New York.

Federer jaagt op de baan van Flushing Meadows op de 21e Grand Slam-titel in zijn rijke loopbaan. Van 2004 tot en met 2008 was hij niet te kloppen in New York. Vorig jaar moest Federer in de kwartfinale buigen voor Juan Martín del Potro, die hem ook al had verslagen in de finale van 2009.

“Ik ben nu fit en voel me goed. Ik bekijk het van wedstrijd tot wedstrijd, we zullen wel zien wat er gaat gebeuren”, aldus Federer, die Rafael Nadal en Novak Djokovic als de topfavorieten ziet.

De Zwitser treft in de openingsronde de Japanner Yoshihito Nishioka. Federer stond nog nooit eerder tegenover de huidige nummer 177 van de wereld.

-NU.nl/ ANP-