Geen winst voor Natio tijdens trainingskamp

11 August 2018

Woensdag 8 augustus 2018- De nationale voetbalselectie heeft het trainingskamp in Nederland tegen Almere City afgesloten. Evenals bij de voorgaande oefenwedstrijden delfde Natio wederom het onderspit: 4-2. Ivanildo Rozenblad en Miquel Darson scoorden voor Natio.

Darson scoorde net als tegen Sparta ook vanuit de witte stip. Natio begon sterk en nam al in de tweede minuut een voorsprong via Rozenblad. De Nederlandse eerstedivisieploeg herstelde zich en trok de score binnen vijftien minuten in evenwicht via Andreas Calcan. Vijf minuten later bepaalde Edward Francis de rustscore op 2-1.

Na de pauze liepen de Nederlanders via Niek Vossebelt verder uit naar 3-1. Darson bracht de spanning terug door een strafschop te benutten, maar Stijn Meijer voorkwam net vóór het eindsignaal dat Suriname gelijk zou maken.

De selectie keert vandaag terug naar Suriname. In totaal speelde Natio vier oefenwedstrijden.

Voorafgaand aan de eerste wedstrijd in de CONCACAF Nations League, speelt Natio in en tegen Frans-Guyana op 18 augustus. Op 6 september opent Natio in de CONCACAF Nations League tegen Dominica in Guadeloupe.