Hoofdrol Robben bij bizarre zege Bayern in openingsduel met Hoffenheim

24 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 24 augustus 2018- Arjen Robben heeft een hoofdrol voor zich opgeëist bij Bayern München in de openingswedstrijd van het seizoen in de Bundesliga. De aanvaller scoorde vanavond in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen 1899 Hoffenheim, maar zag ook een treffer afgekeurd worden.

Robben bepaalde in de slotfase de eindstand voor Bayern. De voormalig Oranje-international schoot de bal prachtig in de linkerbovenhoek nadat Thomas Müller en ingooi van Joshua Kimmich doortikte. Robben bracht Bayern iets meer dan tien minuten voor tijd tot 2-1, maar zijn treffer werd afgekeurd omdat hij te vroeg kwam inlopen bij een strafschop.

De inzet van Robert Lewandowski werd in eerste instantie gekeerd door doelman Oliver Baumann, waarna Robben de bal binnentikte. Op advies van de videoarbitrage (VAR) werd het doelpunt afgekeurd. De Pool mocht de strafschop overnemen en vond ditmaal wel het net, waardoor Bayern op 2-1 kwam. Twee minuten voor tijd keurde de VAR wederom een treffer van Bayern af. Ditmaal haalde Leon Goretzka van net buiten de zestien uit, maar de bal verdween via de arm van Müller in het doel. Müller opende halverwege wel de eerste helft de score voor de ‘Rekordmeister’. Twaalf minuten na rust tekende Adam Szalai voor de gelijkmaker.

-NU.nl/ ANP-