Kromowidjojo en Van Vliet naar halve eindstrijd 50 vrij, estafetteteams finalist

3 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 3 augustus 2018- Ranomi Kromowidjojo en Tamara van Vliet hebben zich vandaag bij de EK zwemmen in Glasgow, voor de halve finales van de 50 meter vrije slag geplaatst. Op de 4×100 meter vrij bereikten beide Nederlandse teams de eindstrijd.

Titelverdediger Kromowidjojo moest op de 50 vrij in de vijfde van zes heats wel haar meerdere erkennen in Van Vliet: 24,77 om 24,82. Overall betekende dat de vierde en vijfde tijd, goed genoeg voor de halve eindstrijd.

De twintigjarige Kim Busch werd in haar heat weliswaar tweede, maar met haar tijd van 24,92 was ze langzamer dan Van Vliet en Kromowidjojo, waardoor de series haar eindstation betekenden. Wereldkampioen Sarah Sjöström was ruim de snelste in de series. De Zweedse tikte aan in 24,14.

De halve finales zijn nu gaande en de finale is morgen.

-NU.nl/ ANP-