Kromowidjojo ontkent vormdip na ‘zuur einde’ van EK in Glasgow

11 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 9 augustus 2018- Ranomi Kromowidjojo baalt ervan dat ze vandaag geen rol van betekenis kon spelen op de 50 meter vlinderslag. De 27-jarige hoopte in ieder geval een medaille te pakken, maar eindigde teleurstellend als zesde.

“Ik had hier absoluut geen rekening mee gehouden. De race moet ik nog terugzien, maar mijn tijd was in ieder geval niet goed. Ik moet vooral naar mezelf kijken en analyseren waar het niet goed ging”, zei Kromowidjojo in gesprek met de NOS. De drievoudig olympisch kampioen had zich deze week zelfs afgemeld voor de 100 meter vrij om haar kansen op de 50 vlinder te vergroten, maar dat mocht niet baten.

De Zweedse wereldrecordhouder Sarah Sjöström tikte zoals verwacht als eerste aan en ook Emilie Beckmann (zilver), Kimberly Buys (brons), Aliena Schmidtke en Mélanie Henique waren sneller dan Kromowidjojo. Ze heeft desondanks geen spijt van haar keuze om het koninginnennummer te laten schieten.

Door haar zesde plek op de 50 vlinder eindigde Kromowidjojo haar EK met drie medailles, waarvan één individueel (brons op de 50 meter vrije slag). Hoewel ze haar grootste concurrenten niet kon aftroeven in Glasgow, maakt Kromowidjojo zich geen zorgen over haar vorm. Naast haar bronzen plak op de 50 vrij veroverde Kromowidjojo op 4×100 meter vrij zilver met de estafettezwemsters én de gemengde estafetteploeg.

-NU.nl/ ANP-