Kromowidjojo verovert EK-brons op 50 meter vrij; Sjöström wint

5 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 4 augustus 2018- Ranomi Kromowidjojo heeft vandaag bij de EK zwemmen in het Schotse Glasgow, knap brons veroverd op de 50 meter vrije slag. Kromowidjojo tikte aan in 24,21 seconden en hoefde met die tijd alleen de Zweedse Sarah Sjöström (goud) en de Deense Pernille Blume (zilver) voor zich te dulden.

Regerend olympisch kampioen Blume zwom in de halve finales nog een snellere tijd dan Sjöström, maar tikte in de eindstrijd net iets later aan dan de houdster van het wereldrecord (23,74 om 23,75).

Twee jaar geleden in Londen pakte Kromowidjojo nog het goud op de 50 vrij. Dat was voor de 27-jarige, van Surinaamse afkomst, haar eerste individuele gouden medaille op een EK langebaan.

Kromowidjojo had in aanloop naar de EK in Glasgow al de verwachting uitgesproken dat het vanwege de moordende concurrentie op de kortste afstanden moeilijk zou worden om een medaille te pakken.

Voor Kromowidjojo is het brons op de 50 vrij haar tweede medaille in Glasgow. De drievoudig olympisch kampioen pakte gisteren met de estafettezwemsters al het zilver op de 4×100 meter vrije slag.

-NU.nl/ Getty Images-