Martina eindigt als zesde op 100 meter EK en is niet langer titelhouder

8 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 7 augustus 2018- Churandy Martina is er vandaag, bij de EK atletiek, niet in geslaagd een medaille te veroveren op de 100 meter. De titelverdediger eindigde als zesde. De 34-jarige Martina kwam in 10,16 over de streep, zijn beste tijd van het seizoen.

Na afloop vertelde de sprinter dat hij niet pijnvrij liep. Martina heeft al een tijdje last van een achillespees en voelt zich daardoor ook nu niet topfit, maar hij toonde in de Duitse hoofdstad wel dat hij in het toernooi kan groeien.

Na 10,24 in de series en 10,18 was hij weer sneller in de eindstrijd, die gewonnen werd door de Brit Zharnel Hughes. Hij hield in 9,95 zijn landgenoot Reece Prescod (zilver in 9,96) maar net achter zich. De Turk Jak Ali Harvey verzekerde zich van het brons.

Martina, die twee jaar geleden goud pakte in Amsterdam, loopt deze EK ook nog de 200 meter en hij sluit het toernooi af met de 4×100 meter.

-NU.nl/ Getty Images-