Messi volgt vertrokken Iniesta op als aanvoerder FC Barcelona

11 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 10 augustus 2018- Lionel Messi is de nieuwe aanvoerder van FC Barcelona. De Catalaanse club presenteerde de 31-jarige Argentijn vandaag als de opvolger van de naar Japan vertrokken Andrés Iniesta.

Messi vervulde sinds 2015 al de rol van tweede aanvoerder en treedt nu in de voetsporen van Iniesta, en voor hem Xavi en Carles Puyol. De tweede captain achter Messi wordt Sergio Busquets, die uit de jeugdopleiding van de Catalaanse club komt en al tien seizoenen in het eerste elftal speelt. Gerard Piqué is door trainer Ernesto Valverde aangewezen als derde aanvoerder, gevolgd door Sergi Roberto, die de plaats inneemt van de vertrokken Javier Mascherano.

Iniesta vertrok na afgelopen seizoen na 22 jaar bij Barcelona. De 34-jarige Spanjaard speelt nu bij het Japanse Vissel Kobe.

Messi is ook aanvoerder bij de nationale ploeg van Argentinië. De aanvaller begint zondag aan zijn vijftiende seizoen bij Barcelona. Hij maakte tot nu 552 doelpunten in 637 officiële wedstrijden voor de club.

FC Barcelona begint het seizoen zondagavond met de strijd om de Spaanse supercup tegen Sevilla. De wedstrijd vindt plaats in het Marokkaanse Tanger. Zaterdag 18 augustus begint de competitie voor de ploeg van trainer Valverde met een thuiswedstrijd tegen Deportivo Alavés.

-NU.nl/ ANP-