Nadal simpel naar derde ronde US Open; Murray uitgeschakeld; Sister-Act een feit

30 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 30 augustus 2018- Titelverdediger Rafael Nadal heeft zich vannacht eenvoudig geplaatst voor de derde ronde van de US Open. Andy Murray werd uitgeschakeld en bij de vrouwen maakte Serena Williams geen fout in New York.

Nadal had op het Amerikaanse hardcourt iets meer dan twee uur nodig om af te rekenen met de Canadees Vasek Pospisil, die de 88e plek inneemt op de wereldranglijst: 6-3, 6-4 en 6-2. De 32-jarige Nadal bleef daardoor nog zonder setverlies op de US Open. In de eerste ronde had de Spanjaard al afgerekend met zijn landgenoot David Ferrer, die moest opgeven in de tweede set.

In de derde ronde neemt Nadal, die de US Open in 2010, 2013 en 2017 op zijn naam schreef, het op tegen de Rus Karen Khachanov, de nummer 26 van de wereld.

Voor Murray was de tweede ronde het eindstation op Flushing Meadows. De Schot dolf in vier sets het onderspit tegen de Spanjaard Fernando Verdasco: 5-7, 6-2, 4-6 en 4-6.
Hij kende al een wisselvallige voorbereiding op de US Open. De drievoudig Grand Slam-winnaar bereikte in Washington de kwartfinales, maar werd op het Masters-toernooi van Cincinnati al in de eerste ronde uitgeschakeld.

Bij het vrouwentoernooi kunnen de fans zich gaan opmaken voor een strijd tussen zussen Serena en Venus Williams. Venus plaatste zich woensdag al voor de derde ronde door de Italiaanse Camila Giorgi te verslaan en Serena maakte later eveneens geen fout in haar tweederondepartij.

De 36-jarige Amerikaanse was in twee sets te sterk voor Carina Witthöft: 6-2 en 6-2. Williams had slechts een uur en acht minuten nodig om af te rekenen met de Duitse.

Serena en Venus spelen voor de dertigste keer tegen elkaar en voor de tweede keer in 2018. Op het toernooi van Indian Wells in maart won de inmiddels 38-jarige Venus het 29e onderlinge duel in twee sets.

De partij tussen de twee zussen staat morgenavond op het programma in New York.

-NU.nl/ ANP-