Natio nog niet succesvol op trainingskamp in Nederland

2 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 2 augustus 2018- Na twee nederlagen tegen respectievelijk Jong Feyenoord en FC Den Bosch moest het nationaal voetbalelftal van Suriname ook zijn meerdere erkennen in Sparta Rotterdam. Het derde oefenduel van Natio in Nederland werd woensdag met 5-2 verloren.

Tegen Sparta maakte ‘Natio’ woensdag een valse start. Onder het het toeziend oog van ruim 1.250 toeschouwers op het VV Hillebergsberg Sportcomplex in Rotterdam was de club in het begin het gevaarlijkst en wist het al na een kwartier via Stijn Pierings het net te vinden. Teamgenoot Soares Fonseca verdubbelde in de 22ste minuut de voorsprong door uit een vrijetrap raak te koppen.

Nauwelijks twee minuten daarna volgde het eerste wapenfeit van ‘Natio’ toen Ivanildo Rozenblad uit een van richting veranderd afstandsschot, de achterstand naar 1-2 verkleinde. Maar Sparta scoorde niet lang na de pauze opnieuw. Deze keer via de Surinaamse verdediger Andwello Baja die een voorzet van Edouard Duplan pardoes in eigen doel kopte.

De tweede helft was nog geen tien minuten oud toen Sparta via Halil Dervisoglu de 4-1 op het scorebord zette en nadat Ayoub Boukhari nog de lat raakte kopte Fonseca de vijfde Spartaanse treffer binnen. ‘Natio’ maakte de laatste goal van de dag via Miquel Darson die in de 75ste minuut uit een strafschop de eindstand op 5-2 bepaalde.

Op maandag 6 augustus sluit Natio het trainingskamp in Nederland af in Almere tegen Almere City.

De oefenwedstrijden van Suriname werden afgewerkt in het kader van de voorbereidingen van de Concacaf Nations League. Op de eerste wedstrijd treedt het team van Gorré aan tegen Frans-Guyana op 18 augustus. Drie weken later op 6 september opent Natio de CONCACAF Nations League tegen Dominica in Guadeloupe.

-dwtonline-