Natio wint met 4-0 van Frans-Guyana

19 August 2018

Zondag 19 augustus 2018- Natio, onder leiding van coach Dean Gorré, is er gisteren in geslaagd een klinkende 4-0 uitoverwinning te boeken tegen en in Frans Guyana.

Een hattrick van Ivenzo Comvalius heeft flink bijgedragen aan de ruime overwinning van de nationale voetbalselectie van Suriname. Hij opende de score in de 31ste minuut, verdubbelde de voorsprong acht minuten later en zorgde op slag van rust voor de 3-0. Vijf minuten na de hervatting bepaalde Alvaro Verwey de eindstand op 4-0.

De nationale voetbalselectie speelt op 6 september de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Concacaf Nations League 2019 tegen Dominica. De ontmoeting vindt plaats in het René Serge Nabajoth Stadion op Guadeloupe. Tussen 6 en 11 september bekampen 34 landen elkaar in de eerste kwalificatieronde. In oktober en november 2018 en in maart 2019 vinden de andere duels plaats. Elk land speelt twee wedstrijden thuis en twee uit. De eerste Concacaf Nations League wordt in september 2019 gehouden.

-Ashna Phoelsingh/ bron: dwtonline-