Nationale bonden stemmen na 118 jaar voor hervorming Davis Cup

17 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 16 augustus 2018- De opzet van de Davis Cup verandert definitief vanaf volgend jaar. De finale van het tennistoernooi voor landenteams wordt vanaf 2019 in één week afgewerkt. De 144 bonden die zijn aangesloten bij de internationale bond ITF hebben vandaag ingestemd met het voorstel. Ruim 71 procent van de bonden ging akkoord, wat net voldoende was voor een tweederdemeerderheid.

De eerste editie van de vernieuwde Davis Cup-finale wordt van 18 tot en met 24 november gehouden in Madrid of Lille. De speelstad wordt de komende weken bekendgemaakt.

De achttien finalisten (de vier halvefinalisten van een jaar eerder, de twaalf winnaars van de voorronden en twee wildcards) strijden in zes groepen van drie om een plek in de kwartfinales op vrijdag. Op zaterdag vinden de halve finales plaats en op zondag 24 november de eindstrijd. De voorronden vinden plaats in februari.

Er wordt gespeeld volgens het best-of-threesysteem. Er was veel kritiek op het oude format, omdat spelers soms in een weekend meerdere vijfsetters speelden.

De wedstrijden in de Davis Cup worden dit jaar nog verspreid over het hele seizoen afgewerkt.

-NU.nl-