PSV dicht bij groepsfase Champions League na uitzege bij BATE

21 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 21 augustus 2018- PSV heeft vandaag een grote stap gezet naar de groepsfase van de Champions League. De landskampioen won in Wit-Rusland het eerste duel in de play-offs met 2-3 van BATE Borisov.

De thuisploeg begon sterker en nam na negen minuten de leiding, na een treffer van Jasse Tuominen. PSV kwam na een half uur op gelijke hoogte dankzij een benutte strafschop van Gastón Pereiro.

Na rust zorgde Hirving Lozano met een schot van afstand voor 1-2. PSV leek de zege in de slotfase te verspelen, na een fout van doelman Jeroen Zoet, maar Donyell Malen kopte direct daarna de 2-3 binnen.

PSV begint daardoor met een uitstekende uitgangspositie aan de thuiswedstrijd in Eindhoven. Die wedstrijd wordt volgende week woensdag gespeeld.

De nummer één van de Eredivisie was jarenlang verzekerd van een ticket voor de groepsfase van de Champions League, maar door de slechte resultaten van Nederlandse ploegen in Europa moet de kampioen tegenwoordig één kwalificatieronde overleven om die te bereiken.

Woensdag hoopt ook Ajax zich een goede uitgangspositie te verschaffen voor de groepsfase van het miljoenenbal. De Amsterdammers spelen in eigen stadion het eerste duel met Dinamo Kiev.

-NU.nl/ ProShots-