PSV wint ook thuis van BATE Borisov en plaatst zich voor Champions League

29 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 29 augustus 2018- PSV heeft zich vandaag overtuigend geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. In de return tegen BATE Borisov kwam de landskampioen in eigen huis geen moment in de problemen: 3-0.

Vorige week hadden de Brabanders de uitwedstrijd in Wit-Rusland al met 2-3 gewonnen. In het Philips Stadion kwamen alle aanvallers van trainer Mark van Bommel tot scoren. Steven Bergwijn en Luuk de Jong gooiden de wedstrijd al voor rust in het slot. Hirving Lozano gaf de score in de tweede helft een nog fraaier aanzien.

De plaatsing voor de groepsfase levert PSV circa 35 miljoen euro op. Zoveel bedraagt het verschil aan startgelden en tv-rechten tussen de groepsfase van de Champions League en Europa League.

Dinsdag plaatste ook Ajax zich al voor het hoofdtoernooi van de Champions League, waardoor Nederland voor het eerst in acht jaar door twee clubs wordt vertegenwoordigd. In het seizoen 2010/2011 speelden FC Twente en Ajax in de groepsfase van het miljoenenbal.

Morgen gaan PSV en Ajax in Monaco de koker in bij de loting voor de groepsfase. Beide clubs zitten in pot 3 en treffen dus twee op papier sterkere opponenten.

-NU.nl-