Real Madrid domineert verkiezing UEFA

11 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 10 augustus 2018- Liefst zes spelers van Real Madrid en de vertrokken Cristiano Ronaldo maken kans op een prijs van de UEFA. De beste verdediger is sowieso een Real Madrid-speler: Marcelo, Raphaël Varane en Sergio Ramos zijn genomineerd.

De Europese bond organiseert een verkiezing waarin de beste doelman, verdediger, middenvelder en aanvaller van de Champions League worden gekozen. De shortlist is inmiddels teruggebracht naar drie spelers per positie, twaalf in totaal.

De Madrileense doelman Keylor Navas heeft concurrentie van Gianluigi Buffon (Juventus, inmiddels Paris Saint-Germain) en Alisson Becker, die onlangs van AS Roma naar Liverpool verhuisde.

Met Marcelo, Sergio Ramos en Raphaël Varane komen de drie kandidaten voor de prijs van beste verdediger allemaal van Real Madrid. Virgil van Dijk, die met Liverpool de finale van de Champions League haalde, eindigde op deze positie als zesde.

Toni Kroos en Luka Modric van Real Madrid maken met Kevin De Bruyne (Manchester City) uit wie tot beste middenvelder wordt gekozen. Voorin gaat het tussen Cristiano Ronaldo, die Real Madrid in de zomer heeft verruild voor Juventus, Lionel Messi (FC Barcelona) en Mohamed Salah (Liverpool).

Voor de verkiezing mochten de trainers van de 32 clubs die afgelopen seizoen in het hoofdtoernooi stonden en 55 journalisten hun stem uitbrengen. De prijswinnaars worden op 30 augustus in Monaco gehuldigd bij de loting voor de groepsfase van de Champions League. Een dag later wordt de beste speler van afgelopen seizoen in de Europa League bekend gemaakt. Het gaat tussen Diego Godin en Antoine Griezmann van Atlético Madrid en Dimitri Payet van Olympique Marseille.

-Algemeen Dagblad-