Real Madrid maakt opgelopen schade goed in Girona

28 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 27 augustus 2018- Real Madrid heeft zondag in Catalonië een 4-1 overwinning geboekt op bezoek bij Girona, de nummer tien van vorig seizoen in La Liga. Real Madrid gaat daarmee al na twee speelronden samen met rivaal FC Barcelona aan kop in de Spaanse competitie.

Girona won op 29 oktober vorig jaar nog verrassend met 2-1 van Real Madrid en de Catalaanse ploeg kwam gisteren weer snel op voorsprong. Aanvallende middenvelder Borja García maakte na zeventien minuten spelen de 1-0 voor Girona. Zes minuten voor rust maakte Real Madrid-captain Sergio Ramos gelijk met een rake Panenka-penalty, na een schwalbe van Marco Asensio. Het was voor de 32-jarige Ramos zijn 75ste treffer in dienst van Real Madrid en hij scoorde alweer voor het vijftiende seizoen op rij in La Liga.

Kort na rust kreeg Real Madrid opnieuw een strafschop, nu wel na een duidelijke overtreding op Asensio. Deze keer ging niet Ramos achter de bal staan, maar spits Karim Benzema. De Fransman schoot beheerst raak: 1-2. Na een uur spelen zorgde Gareth Bale na een scherpe counter voor de 1-3 en Benzema maakte tien minuten voor tijd ook nog zijn tweede treffer van de avond. Daarmee zorgde hij voor de 1-4 eindstand.

Real Madrid begon vorige week met een 2-0 zege op Getafe aan het nieuwe seizoen. FC Barcelona won in de eerste twee speelrondes al van Deportivo Alavés (3-0) en Real Valladolid (0-1).

Sevilla en Villarreal bleven in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán steken op een 0-0 gelijkspel.

-Algemeen Dagblad-