Ronaldo, Salah of Modric Europees voetballer van het jaar

20 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 20 augustus 2018- Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah en Luka Modric zijn door de UEFA genomineerd voor de titel Europees voetballer van het jaar. Ronaldo en Modric hebben hun nominatie vooral te danken aan het winnen van de Champions League met Real Madrid.

Ronaldo (33), die Real deze zomer verliet voor Juventus, kroonde zich met vijftien treffers bovendien tot topscorer in het miljoenenbal. De 32-jarige Modric beleefde niet alleen een goed Champions League-seizoen, maar was ook met Kroatië succesvol op het WK in Rusland. De middenvelder haalde met zijn land de finale, waarin Frankrijk met 4-2 te sterk was. Salah hielp Liverpool aan een finaleplek in de Champions League, maar was ook in de competitie van onschatbare waarde. De 26-jarige Egyptenaar kroonde zich met 32 doelpunten tot topscorer in de Premier League.

Opvallende afwezige op de shortlist van de UEFA is Lionel Messi, die in de verkiezing als vijfde eindigde. De Argentijn werd al twee keer uitgeroepen tot Europees voetballer van het jaar en zat vijf van de zeven keer bij de laatste drie genomineerden.

De winnaar wordt op 30 augustus bekendgemaakt tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League. Ronaldo sleepte de prijs vorig jaar voor de derde keer in zijn loopbaan in de wacht.

Europees voetballer van het jaar
2011 – Lionel Messi (FC Barcelona)
2012 – Andrés Iniesta (FC Barcelona)
2013 – Franck Ribéry (Bayern München)
2014 – Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
2015 – Lionel Messi (FC Barcelona)
2016 – Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
2017 – Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

-NU.nl-