Schaakster Catherine Kaslan wint brons

5 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 4 augustus 2018- Suriname heeft eremetaal in de wacht gesleept op het Centraal Amerikaans en Caribisch schaakkampioenschap voor vrouwen. Tijdens het regionaal toernooi op Barbados behaalde Catherine Kaslan brons.

De Surinaamse Woman Fide Master (WMF) eindigde na negen speelrondes met 6,5 punten op de derde plaats in een deelnemersveld van zestien schaaksters. Kaslan bleef het heel toernooi ongeslagen: ze won vier partijen en speelde vijf remise. De andere twee Surinaamse schaaksters die aan het toernooi deelnamen eindigden ook in de top tien. Woman Candidate Master (WCM) Reyna Frijde eindigde met 5,5 punten op de zesde plaats terwijl WFM Kaithlyn Tjong Tjin Joe met 5 punten zevende werd.

Het toernooi is gewonnen door de Barbadiaanse WCM Katrina Blackman die zeven punten vergaarde. Ze wint in een barrage van WFM Mena Ailen Oriana van de Nederlandse Antillen die eveneens zeven punten had.
Het toernooi, dat vorige week donderdag begon is woensdagavond beëindigd. Het was voor de drie Surinaamse schaaksters tegelijk een voorbereiding op de olympiade van volgende maand in Georgië.

-de Ware Tijd-