Seedorf laat Kameroense spelers uit Chinese competitie links liggen

22 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 22 augustus 2018- De nieuwe bondscoach van Kameroen Clarence Seedorf heeft in zijn eerste selectie alleen spelers opgenomen die voor een Europese club spelen. Hij heeft liever geen internationals die in China of het Midden-Oosten voetballen.
“Goede, jonge spelers voetballen niet in China of Azië”, aldus Seedorf bij de bekendmaking van zijn 23-koppige selectie voor zijn debuutwedstrijd tegen de Comoren op 7 september.

“Spelers moeten begrijpen dat ze de kans om voor het nationale team uit te komen verspelen als ze voor een lucratief contract kiezen. De beste voetballers willen spelen voor de beste clubs in Europa en meedoen aan de Champions League.”

Het standpunt van Seedorf is vooral slecht nieuws voor aanvoerder Benjamin Moukandjo (29), die in China onder contract staat bij het Chinese Jiangsu Suning en dit seizoen op huurbasis speelt voor competitiegenoot Beijing Renhe. De 55-voudig international was een van de uitblinkers bij Kameroen tijdens de Afrika Cup-zege van 2017. Hij werd verkozen tot man van de wedstrijd in de met 2-1 gewonnen finale tegen Egypte. Ook Christian Bassogog speelde een belangrijke rol tijdens dat succesvolle toernooi, maar de spits van het Chinese Henan Jianye is eveneens niet geselecteerd door Seedorf.

De voormalige trainer van AC Milan, het Chinese Shenzhen Xiangxue en Deportivo La Coruña houdt de deur wel op een kier voor Kameroeners die niet bij een Europese club onder contract staan. “We sluiten voor niemand de deur volledig, want we willen gedisciplineerde, hardwerkende spelers. Als iemand in het Midden-Oosten voetbalt maar wel het team kan helpen, dan zullen we hem oproepen.”

De 42-jarige Seedorf tekende ruim een week geleden voor vier jaar bij Kameroen, net als zijn assistent Patrick Kluivert. Hun eerste doel is om de ‘Ontembare Leeuwen’ naar succes te leiden op de Afrika Cup van volgend jaar. Kameroen is als gastland automatisch geplaatst voor dat toernooi.

-NU.nl-