Serena Williams lijdt historische nederlaag tegen Konta in San José

1 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 1 augustus 2018- Serena Williams heeft vannacht een pijnlijke nederlaag geleden bij het WTA-toernooi van San José. De 23-voudig Grand Slam-kampioene ging in de eerste ronde van de Silicon Valley Classic met 6-1 en 6-0 onderuit tegen de Britse Johanna Konta. Het gebeurde Williams sinds haar profdebuut in 1995 nog niet eerder dat ze in een wedstrijd maar één game won.

De 36-jarige Williams pakte de openingsgame, maar daarna ging veel fout. Ze noteerde 25 onnodige fouten en haar eerste servicepercentage lag op 41 procent.
“Ik was in de eerste set totaal niet scherp. Konta kreeg vertrouwen en kon de overwinning uiteindelijk makkelijk binnenhalen”, aldus Williams, die vorige maand de finale van Wimbledon verloor van de Duitse Angelique Kerber.

In aanloop naar de US Open, die op 27 augustus begint, doet de Amerikaanse nog mee aan het WTA-toernooi van Cincinnati. Williams won de US Open vier jaar geleden voor het laatst. Ze staat momenteel 26e op de wereldranglijst, nadat ze bijna een jaar aan de kant stond door de geboorte van haar dochter. Begin 2018 maakte ze haar rentree. Konta is de mondiale nummer 48, maar haalde wel al eens de halve finales van Wimbledon (2017) en de US Open.

-NU.nl/ Getty Images-