Titelverdediger Martina eenvoudig naar halve finales 100 meter op EK

6 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 6 augustus 2018- Titelverdediger Churandy Martina heeft zich vandaag eenvoudig geplaatst voor de halve finales van de 100 meter op de EK atletiek in Berlijn. Ook Christopher Garia en Hensley Paulina mogen verder.

De 34-jarige Martina won in het Olympisch Stadion zijn heat in 10,24 seconden en gaat daardoor automatisch verder. Hij liet de Slowaak Ján Volko achter zich, die met 10,32 eveneens door mag op het toernooi.

De halve finales én de finale zijn op dinsdag.

Martina kreeg als Europees kampioen van 2016 (Amsterdam) geen voorkeursbehandeling. Alleen de top twaalf van de Europese ranglijst van dit jaar mocht de series overslaan en zal meteen uitkomen in de halve finales.

Martina behoorde met zijn beste seizoenstijd van 10,20 niet tot dat selecte groepje.

-NU.nl/ ANP-