Titelverdediger Stephens moeizaam verder op US Open; ‘Sister Act’ lonkt

29 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 29 augustus 2018- Titelverdediger Sloane Stephens heeft met de nodige moeite de derde ronde van de US Open bereikt. De Amerikaanse versloeg Anhelina Kalinina uit Oekraïne vandaag pas na twee uur en drie kwartier.

De 25-jarige Stephens ontdeed zich met 4-6, 7-5, 6-2 van Kalinina, die op de wereldranglijst de 134e positie inneemt. De Oekraïense had zich via het kwalificatietoernooi voor het hoofdschema geplaatst.

Stephens schreef vorig jaar verrassend de US Open op haar naam. De nummer drie van de wereld haalde eerder dit jaar ook de finale van Roland Garros, waarin ze van Simona Halep verloor. Op zowel de Australian Open als Wimbledon strandde ze al in de eerste ronde.

Ook Venus Williams drong op Flushing Meadows door tot de derde ronde. De 38-jarige Amerikaanse, die de US Open in 2000 en 2001 won, rekende in twee sets af met Camila Giorgi uit Italië: 6-4 en 7-5.

Door de zege van Venus Williams is de volgende ‘Sister Act’ dichtbij. Ze treft in haar volgende partij mogelijk haar zus Serena, die het later op woensdag tegen de Duitse Carina Witthöft opneemt.

De Oekraïense Elina Svitolina en Karolína Plísková ui Tsjechië bereikten eveneens de derde ronde. De als zevende geplaatste Svitolina was met 6-2 en 6-3 te sterk voor de Duitse Tatjana Maria en de als achtste gerangschikte Plísková zette Ana Bogdan uit Roemenië met 6-2 en 6-3.

Bij de mannen had de als derde geplaatste Del Potro maar drie sets nodig tegen de Amerikaan Denis Kudla. Binnen twee uur stond er 6-3, 6-1, 7-6 (4) op het scorebord. De Argentijn neemt het voor een plek in de achtste finales op tegen Fernando Verdasco of de kampioen van 2012, Andy Murray.

Dominic Thiem het in de tweede ronde behoorlijk lastig met Steve Johnson. De als negende geplaatste Oostenrijker won in vijf sets van de Amerikaan: 6-7 (5), 6-3, 5-7, 6-4, 6-1 en ontmoet nu de Amerikaan Taylor Fritz.

Stan Wawrinka plaatste zich eveneens voor de derde ronde. De Zwitser, die de US Open in 2016 won, versloeg de Franse qualifier Ugo Humbert met 7-6 (5), 4-6, 6-3, 7-5. In zijn volgende partij treft Wawrinka de Canadees Milos Raonic, die Gilles Simon naar huis stuurde (6-3, 6-4, 6-4).

-NU.nl-