Williams vindt verbod op ‘catsuit’ op Roland Garros geen grote zaak

28 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 26 augustus 2018- Serena Williams heeft de discussie over het feit dat ze volgend jaar geen ‘catsuit’ meer mag dragen op Roland Garros de kop ingedrukt. De 36-jarige Amerikaanse heeft geen problemen met de Franse tennisbond. “Alles is oké”, aldus Williams op een persconferentie in New York, waar ze maandag begint aan haar achttiende US Open.

De 23-voudig Grand Slam-winnares in het enkelspel baarde drie maanden geleden bij Roland Garros opzien door in een strak zwart pak te spelen. Williams droeg de ‘catsuit’ omdat ze daardoor het gevoel had dat ze de koningin van Wakanda was, een personage uit de film Black Panther. Bovendien zorgde het pak voor een betere bloedcirculatie, waardoor ze minder kans had op bloedproppen. Die komen vaak voor bij vrouwen die net zijn bevallen. Williams werd vorig jaar september voor het eerst moeder.

Bernard Giudicelli, de voorzitter van de Franse tennisbond en organisator van Roland Garros, vertelde deze week aan het tijdschrift Tennis Magazine dat er volgend jaar een strenger kledingadvies zal gelden bij het Grand Slam-toernooi in Parijs. Hij stelde expliciet dat de catsuit van Williams niet meer toegestaan zal worden.

Verschillende mensen uit de tenniswereld spraken schande van die uitspraak. Zo schreef voormalig topspeelster Billie Jean King op Twitter dat het niet respectvol is dat Williams bekritiseerd wordt voor wat ze draagt als ze aan het werk is.

-NU.nl/ ANP-