WK Vrouwen Voetbal U20: Nederland sneuvelt tegen Engeland in kwartfinale

17 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 17 augustus 2018- De Nederlandse voetbalsters zijn er vandaag niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op het WK onder 20. De formatie van bondscoach Michel Kreek was niet opgewassen tegen Engeland: 2-1.

Nederland had zich als nummer twee van groep A geplaatst voor de laatste acht van het toernooi in Frankrijk. Nieuw-Zeeland werd met 1-2 geklopt, waarna ook Ghana (4-0) werd verslagen. Frankrijk was de Nederlandse vrouwen daarna met 4-0 de baas.

In de kwartfinales wachtte het sterke Engeland, dat in tegenstelling tot WK-debutant Oranje wel de groep wist te winnen. Oranje kwam in Vannes na twaalf minuten op een 0-1-voorsprong door een treffer van Victoria Pelova, die in de Eredivisie voor ADO Den Haag speelt. Nog voor rust wist Engeland de achterstand om te buigen in een voorsprong. Dankzij twee doelpunten van Georgia Stanway kwamen de Engelse vrouwen op 2-1. Die achterstand wist Oranje niet meer goed te maken.

Maandag 20 augustus worden de halve finales gespeeld.
11.00 uur Engeland – Japan
14.30 uur Frankrijk – Spanje

-NU.nl/ ANP-