Woods denkt dat eerste overwinning sinds 2013 binnen handbereik is

22 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 22 augustus 2018- Tiger Woods is ervan overtuigd dat hij zijn terugkeer op het hoogste niveau binnenkort gaat bekronen met zijn eerste overwinning sinds 2013. De golflegende begint donderdag in New Jersey aan het Northern Trust Tournament, het eerste evenement van de play-offs in de PGA FedExCup.
“Ik heb het gevoel dat het niet lang meer duurt voordat ik weer ga winnen”, zei Woods woensdag tegen diverse media. “Hoeveel tijd daar nog overheen gaat weet ik niet, maar ik laat me de laatste tijd goed zien op toernooien.”

De Amerikaan is definitief terug aan de top nadat hij jarenlang kampte met blessureleed. De veertienvoudig majorwinnaar, die de laatste jaren vier zware rugoperaties onderging, werd ruim een week geleden tweede op het PGA Championship en streed ook op het Brits Open (zesde) om de zege.

Woods doet na die majors ook voor het eerst sinds 2013 mee aan de play-offs van de FedExCup, een competitie die bestaat uit vier wedstrijden en waar 125 spelers uit de PGA Tour aan meedoen. Hoewel de jaren gaan tellen bij de 42-jarige Woods, hoopt de Amerikaan nog steeds dat hij een poging kan wagen om meer majors te winnen dan recordhouder en landgenoot Jack Nicklaus (18).

Woods gaat zich eerst richten op het recordaantal overwinningen in de PGA Tour. Wijlen Sam Snead staat op 82 zeges en Woods heeft nog maar drie overwinningen nodig om dat aantal te evenaren.

-NU.nl-