Woods en Mickelson plannen miljoenenwedstrijd in november

24 August 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 23 augustus 2018- De miljoenenwedstrijd tussen topgolfers Tiger Woods en Phil Mickelson wordt op 23 november in Las Vegas gehouden. De winnaar van de tweestrijd staat 9 miljoen dollar aan prijzengeld te wachten.

Beide Amerikaanse grootheden zijn al enige tijd in onderhandeling over een ontmoeting, waarbij de winnaar het volledige bedrag opstrijkt. Aanvankelijk leek het duel op 3 juli te worden gespeeld, maar dat ging niet door.

Het plan voor een dergelijke lucratieve tweestrijd leeft al langer bij het duo dat eerder dit jaar ter voorbereiding op de Masters samen een oefenronde op de Augusta National Golf Club liep. Een maand later zou de 48-jarige Mickelson het idee bij Woods geopperd hebben.

De 42-jarige Woods is bezig aan een sterke comeback, nadat hij door een slepende rugblessure lange tijd aan de kant stond. Hij werd ruim een week geleden tweede op het PGA Championship en streed ook op het Brits Open (zesde) om de zege.

De matchplay-wedstrijd wordt gehouden op de Shadow Creek Golf Course. Mickelson onderschijft het principe dat degene die wint, ook alles mag houden. “Als je dat niet doet, ondermijnt het de wedstrijd. Dat maakt het juist spannend.”

Beide mannen hadden eerder afgesproken dat er om 10 miljoen dollar (ruim 8,5 miljoen euro) zou worden gestreden, maar dat bedrag is op verzoek van de PGA, dat de tv-rechten bezit, verlaagd.

Woods en Mickelson waren jarenlang gezworen rivalen en kwamen elkaar al op jonge leeftijd tegen bij jeugdtoernooien in Californië. Mede dankzij hun samenwerking bij het Amerikaanse Ryder Cup-team is hun relatie inmiddels een stuk beter.

-NU.nl/ ANP-