17.000 dollar boete voor ontploffende Serena Williams in finale US Open

10 September 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 9 september 2018- De organisatie van de US Open heeft Serena Williams een boete van 17.000 dollar opgelegd. De Amerikaanse kreeg tijdens haar verloren finale tegen de Japanse Naomi Osaka (6-2 6-4) maar liefst drie waarschuwingen, met met als gevolg dat ze een game verloor.

De US Open gaf aan dat de zesvoudig winnares van de grand slam in New York de eerste waarschuwing kreeg in de tweede game van de tweede set. De umpire constateerde dat coach Patrick Mouratoglou zijn pupil Williams aanwijzingen gaf.

De tweede waarschuwing volgde toen Williams in de vijfde game met haar racket smeet. Waarschuwing drie volgde kort daarna omdat Williams, die ontkende dat ze was gecoacht en daar zeer verbolgen over was, Ramos beledigde en hem een dief noemde.

De US Open geeft aan dat het besluit van umpire Ramos onherroepelijk is en niet meer terug te draaien.

-Algemeen Dagblad-