Ajax rekent door flitsende start kinderlijk eenvoudig af met Vitesse

3 September 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 2 september 2018- Ajax heeft vandaag kinderlijk eenvoudig afgerekend met Vitesse. De Amsterdammers stonden in Arnhem na twintig minuten al met 0-3 voor en wonnen uiteindelijk met 0-4.

Hakim Ziyech, die eerder deze week bevestigde dat hij minimaal nog een jaar bij Ajax blijft en een verbeterd contract kreeg van de Amsterdammers, zette de ploeg van Erik ten Hag in de GelreDome binnen drie minuten op voorsprong. Amper vier minuten later was de spelmaker de aangever bij de 0-2 van Klaas-Jan Huntelaar, waarna Dusan Tadic in de negentiende minuut de derde treffer van Ajax maakte. De assist was van David Neres, die na een lichte hamstringblessure terugkeerde in de basis. Na rust namen de Amsterdammers wat gas terug, maar Huntelaar maakte na een uurtje nog wel de 0-4. De 35-jarige spits staat na vier wedstrijden op vier goals in de Eredivisie.

Ajax verkleint door de zege de achterstand op koploper PSV weer tot twee punten. De Eindhovenaren waren zaterdag in eigen huis eveneens met ruime cijfers te sterk voor Willem II: 6-1.

Vitesse leed pas de eerste nederlaag van het seizoen. De Arnhemmers staan op de zevende plaats op de ranglijst, op zeven punten van PSV.

-NU.nl-