Barcelona scoort acht keer

3 September 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 2 september 2018- FC Barcelona heeft vanavond met liefst 8-2 uitgehaald tegen SD Huesca. Lionel Messi en Luis Suárez scoorden ieder tweemaal voor de Catalaanse topclub, Messi was daarnaast goed voor twee assists. Ook Ousmane Dembélé, Ivan Rakitic en Jordi Alba waren trefzeker. Jorge Pulido van Huesca maakte bovendien een eigen doelpunt.

Toch had ‘Barça’ het voor rust niet makkelijk tegen Huesca, dat vijf jaar geleden nog op het derde niveau in Spanje speelde en voor het eerst in de hoogste divisie van Spanje uitkomt. Via Cucho kwam de club uit Aragón brutaal op voorsprong en bij rust stond het door een treffer van Alex Gallar nog maar 3-2.

Bij beide tegentreffers zag de verdediging van Barcelona er bepaald niet goed uit. Oranje-doelman Jasper Cillessen bleef negentig minuten op de bank. Vorig week ontbrak Cillessen nog in de wedstrijdselectie omdat hij een spiertje tussen zijn ribben had gescheurd. De keeper meldt zich maandag in Zeist bij bondscoach Ronald Koeman om zich met Oranje voor te bereiden op de oefeninterland tegen Peru en de eerste wedstrijd in de Nations League tegen Frankrijk.

Barcelona, dat donderdag bij de loting van de Champions League in dezelfde poule als PSV werd ingedeeld, is uitstekend begonnen aan het seizoen. Net als aartsrivaal Real Madrid wist de ploeg van trainer Ernesto Valverde zijn eerste drie competitieduels te winnen. De Catalanen hebben een iets beter doelsalso (12-2 om 10-2) en gaan daardoor aan de leiding.

Kevin Strootman beleefde een memorabel debuut bij Olympique Marseille. De Franse ploeg won in blessuretijd met 2-3 van AS Monaco. De middenvelder van Oranje die vorig weekend voor zo’n 25 miljoen overkwam van AS Roma speelde de hele wedstrijd.
Voormalig Monaco-spits Valere Germain kopte in blessuretijd de winnende treffer binnen uit een hoekschop. In de extra tijd van de eerste helft had Konstatinos Mitroglou Marseille al op voorsprong gebracht.
Vroeg in de tweede helft scoorden Youri Tielemans en Falcao voor Monaco, waarna Florian Thauvin voor de gelijkmaker tekende. Diezelfde Thauvin was vervolgens de aangever bij de winnende treffer van Germain.

Marseille staat na vier duels met zeven punten op de vijfde plek. Monaco is tegenvallend aan het seizoen begonnen en is slechts de nummer dertien van de Ligue 1, waar Paris Saint-Germain als enige nog zonder puntenverlies is.

-NU.nl-