Geen nominatie Messi; keuze valt op Salah, Modric of Ronaldo

4 September 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 4 september 2018- Lionel Messi zit voor het eerst sinds 2007 niet bij de drie genomineerden voor de beste voetballer van het jaar. De FIFA maakte maandag bekend dat Mo Salah, Cristiano Ronaldo en Luka Modric kans maken op The Best-prijs voor wereldvoetballer van het jaar.

Messi stond nog wel op de longlist van tien namen, maar valt nu alsnog af. Voor de prijs van beste keeper zijn Thibaut Courtois, Hugo Lloris en Kasper Schmeichel genomineerd.

Modric werd vorige week nog verkozen tot Europees voetballer van het jaar en ook op het WK sleepte de Kroaat de prijs van beste voetballer in de wacht. Vorig jaar was Ronaldo de wereldvoetballer van het jaar.

Sarina Wiegman maakt nog steeds kans op de prijs voor de beste coach van een vrouwenelftal. Zij neemt het op tegen Reynald Pedros (Olympique Lyon) en Asako Akakura (Japan). Bij de mannen zijn Didier Deschamps (Frankrijk), Zlatko Dalic (Kroatië) en Zinedine Zidane genomineerd voor de prijs van de beste coach.

-Algemeen Dagblad-