Maradona als trainer aan de slag bij Mexicaanse club Dorados de Sinaloa

7 September 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 7 september 2018- Diego Maradona heeft weer een nieuwe baan gevonden. De legendarische Argentijn gaat in Mexico aan de slag als trainer van Dorados de Sinaloa, een club die op het tweede niveau uitkomt.

Maradona tekende eind vorig seizoen nog een contract voor drie jaar als coach én voorzitter van Dynamo Brest, maar die overeenkomst verbrak hij omdat de Wit-Russische club bepaalde afspraken niet nagekomen zou zijn.

‘Pluisje’, eerder onder meer bondscoach van Argentinië, moet Dorados de Sinaloa redden op het tweede niveau. De club staat na zeven duels in de onderste regionen met slechts drie punten.

De 57-jarige Maradona wordt zaterdag gepresenteerd bij zijn nieuwe club. Zijn eerste wedstrijd is op 15 september, wanneer Dorados het opneemt tegen hekkensluiter Cafetaleros de Tapachula.

Maradona kende grote successen in Mexico. De 91-voudig international behaalde er met zijn land in 1986 de wereldtitel. Hij scoorde vijf keer en werd tot beste speler van het toernooi verkozen. Het is voor de Argentijn zijn vijfde officiële trainersbaan. Maradona was de laatste jaren actief in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij Al Wasl en Al Fujairah onder zijn hoede had.

-NU.nl/ ANP-