Maradona ziet baan in Mexico als nieuwe start na jarenlange ‘ziekte’

11 September 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 11 september 2018- Diego Maradona neemt zijn nieuwe baan als trainer van de Mexicaanse eerstedivisionist Dorados, zeer serieus. Hij ziet de klus als een kans om af te rekenen met een jarenlange strijd met verslaving.

“Ik wil Dorados geven wat ik verloren heb toen ik ziek was”, aldus de 57-jarige Maradona bij zijn eerste persconferentie in Mexico, die door zo’n tweehonderd journalisten werd bezocht. “Ik was veertien jaar lang ziek. Nu wil ik de zon zien, wil ik ‘s nachts naar bed gaan. Vroeger ging ik niet eens naar bed, wist ik niet wat een kussen was. Dat is waarom ik dit aanbod van Dorados heb geaccepteerd.”

Maradona werd eind vorige week aangesteld als de nieuwe trainer van Dorados, dat na vijf duels dertiende en twee na laatste staat op het tweede niveau van Mexico. De Argentijnse legende tekende een paar maanden geleden nog voor drie jaar als coach én voorzitter van het Wit-Russische Dynamo Brest, maar die overeenkomst zou hij hebben verbroken.

Dorados komt uit de staat Sinaloa, die berucht is als de thuisbasis van één van de grootste en meest gewelddadige drugskartels ter wereld. Maradona heeft de afgelopen decennia zeer publiekelijk gekampt met een drugs- en alcoholverslaving.

De Argentijn kende grote successen in Mexico. De 91-voudig international behaalde er met zijn land in 1986 de wereldtitel. Hij scoorde vijf keer en werd tot beste speler van het toernooi verkozen. Het is voor Maradona zijn vijfde officiële trainersbaan. Hij was deze eeuw eerder bondscoach van Argentinië en actief in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij Al Wasl en Al Fujairah onder zijn hoede had.

-NU.nl-