Osaka verslaat emotionele Serena Williams in bizarre US Open-finale

10 September 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 8 september 2018- Naomi Osaka heeft vandaag voor het eerst in haar loopbaan een Grand Slam-toernooi op haar naam geschreven. De Japanse was in een bizarre US Open-finale verrassend in twee sets te sterk voor Serena Williams.

De twintigjarige Osaka had in het Arthur Ashe Stadium een uur en negentien minuten nodig om de zestien jaar oudere Williams te verslaan: 6-2 en 6-4. Het was voor het eerst dat er een Japanse in de finale van een Grand Slam-toernooi stond.

De wedstrijd in New York werd volledig overschaduwd door een conflict tussen Williams en umpire Carlos Ramos, die haar in de eerste set een waarschuwing uitdeelde vanwege het zoeken van contact met haar coach. In het tweede bedrijf kreeg de Amerikaanse nog een waarschuwing en een strafpunt vanwege het gooien van haar racket. Uit frustratie over die beslissing zou Williams de umpire een “dief” hebben genoemd. Dat kwam haar op een derde waarschuwing te staan, waarop Osaka reglementair een game kreeg toegewezen.

Williams was woedend over de beslissingen van de umpire en eiste tijdens de wedstrijd meerdere malen dat hij zijn excuses zou aanbieden. De partij lag zelfs even stil door alle commotie, maar vlak na de zogenoemde game penalty was de zege van Osaka een feit.

Osaka, momenteel nog de nummer negentien van de wereld, kwam voor deze editie van de US Open nog nooit verder dan de vierde ronde op een van de vier Grand Slams.

-NU.nl-