Real Madrid ruim langs Leganés

2 September 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 1 september 2018- Real Madrid heeft vanavond met 4-1 gewonnen van Leganés, terwijl stadgenoot Atlético Madrid eerder op de avond met 0-2 verloor van Celta de Vigo.
Real is door de overwinning na drie wedstrijden nog altijd zonder puntenverlies en gaat aan kop in de Primera Division. FC Barcelona kan morgen ook negen punten komen. De ploeg van trainer Ernesto Valverde speelt in Camp Nou tegen SD Hueasca en de van ribblessure herstelde Jasper Cillessen behoort weer tot de selectie. Atlético staat op vier punten.

Bij Real maakte de van Chelsea gekochte Thibaut Courtois zijn debuut, nadat Keylor Navas de laatste wedstrijden de voorkeur kreeg. De Belg zag Gareth Bale snel 1-0 maken, maar een paar minuten later was het weer gelijk. Casemiro beging een overtreding op Javi Eraso, waardoor LĂ©ganes een penalty kreeg. De Argentijn Guido Carrillo maakte oog in oog met Courtois geen fout.

In de tweede helft kopte Karim Benzema de 2-1 binnen. De scheidsrechter leek het doelpunt af te keuren, maar bedacht zich na het zien van de videobeelden. Na het tweede doelpunt van Benzema, die nu tegen alle clubs in de Primera Division gescoord heeft, maakte Sergio Ramos uit een strafschop de 4-1.

De 2-0-nederlaag van Atlético bij Celta was het eerste verlies voor de Madrilenen dit Primera Division-seizoen. Maximiliano Gómez opende vlak na rust de score voor de thuisploeg na een misser van verdediger Diego Godín. Iago Aspas verdubbelde de marge zes minuten later.

Atlético moest de laatste twintig minuten ook nog eens met tien man verder. Stefan Savic kreeg zijn tweede gele kaart na een handsbal. Gustavo Cabral leek nog de 3-0 voor Celta te maken, maar het doelpunt werd na ingrijpen van de VAR wegens buitenspel afgekeurd.

-NU.nl/ ProShots-