Serena Williams en LeBron James steunen Kaepernick en Nike

6 September 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 6 september 2018- Serena Williams en LeBron James hebben hun waardering uitgesproken voor Nike. Ze prijzen de actie van de sportkledingfabrikant, die ook hun sponsor is, om de veelbesproken American Footballspeler Colin Kaepernick het gezicht te maken van de nieuwe reclamecampagne.

“Het is een duidelijke statement en zeker controversieel, maar ze zijn niet bang’”, aldus Williams in New York, waar de Amerikaanse jacht maakt op haar zevende titel op Flushing Meadows.

Kaepernick was in 2016 de eerste speler die knielde tijdens het spelen van het Amerikaanse volkslied. Het was uit protest tegen buitensporig politiegeweld tegen zwarte Amerikanen. De voormalige quarterback van de San Francisco 49ers kreeg met zijn actie veel navolging, tot groot ongenoegen van president Donald Trump. Die haalde op Twitter geregeld hard uit naar de knielende spelers. Ze toonden volgens hem geen enkel respect voor vlag en vaderland en verdienden niets minder dan ontslag.

Williams: “Kaepernick heeft veel gedaan voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap en het heeft hem heel veel gekost. Dat is de droevige kant van dit verhaal. Ik ben er trots op dat Nike zich zo krachtig uit. Andere bedrijven zouden er een voorbeeld aan kunnen nemen.”

Ook James steunde Nike en Kaepernick. “Ik zal altijd achter Nike blijven staan: vandaag, morgen, altijd.”

-Algemeen Dagblad-