Serena Williams hecht in nadagen carrière meer waarde aan ‘Sister Act’-winst

2 September 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 1 september 2018- Serena Williams heeft vannacht al voor de achttiende keer van haar oudere zus Venus gewonnen, maar ze hecht meer waarde aan haar overwinning nu het einde van haar carrière nadert. De 36-jarige Williams kende in de derde ronde van de US Open geen genade. Ze gunde haar twee jaar oudere zus slechts drie games (6-1, 6-2) en stapte zodoende als winnaar van de baan in New York.

Hoewel het al de dertigste ‘Sister Act’ en haar achttiende zege op Venus was, had deze extra betekenis voor Serena Williams. “We willen nu allebei zo graag winnen”, zei de Amerikaanse na haar gewonnen partij op Flushing Meadows. “Toen we jong waren, wilden we ook graag winnen, maar toen hadden we nog veel meer jaren voor ons. We zijn nu absoluut nog niet van plan om te stoppen, maar het is niet zo dat we nog achttien en negentien jaar oud zijn. Dit voelt dus wel wat anders.”

In 1998 stonden de zussen voor het eerst tegenover elkaar op de WTA Tour. Toen was de destijds zeventienjarige Venus op de Australian Open in twee sets te sterk voor de zestienjarige Serena. Daarna troffen ze elkaar nog 29 keer. Waar Venus de eerste jaren nog de betere van de twee was, werd ze later overvleugeld door haar jongere zus. Toch heeft Serena naar eigen zeggen nooit tegen een betere tennisser dan haar zus gespeeld.

In de achtste finales neemt Serena Williams het op tegen Kaia Kanepi. De Estse is de nummer 44 van de WTA-ranglijst.

-NU.nl/ Getty Images-