Suárez: Messi blijft beste ooit, ook zonder nominatie

11 September 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 11 september 2018- Hoewel Lionel Messi voor het eerst in jaren niet bij de drie genomineerden zit voor de verkiezing van de beste voetballer van de wereld, blijft hij voor Luis Suárez de beste speler ooit.

De Uruguyaanse teamgenoot van Messi bij FC Barcelona hecht niet veel waarde aan de prestigieuze Ballon d’Or. “Dat hij niet genomineerd is, betekent niets. De prijzen die je op het veld wint, zijn veel meer waard. Als je bijvoorbeeld topscorer wordt, win je de prijs met doelpunten en dat kan niemand je afnemen. In geen enkele stemming”, aldus de 31-jarige aanvaller.

Messi ontbreekt voor het eerst sinds 2006 op de shortlist van drie spelers die aanspraak maken op de prijs van wereldvoetballer van het jaar. De Kroaat Luka Modric, de Portugees Cristiano Ronaldo en de Egyptenaar Mohamed Salah zijn de genomineerden. Messi won de prijs in zijn carrière vijf keer.

-Algemeen Dagblad-