SVB en SISO verzorgen A en C cursus voor voetbalcoaches

20 September 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 19 september 2018- De SVB en SISO starten in oktober met een A cursus voor voetbalcoaches. Trainers die reeds in het bezit zijn van een B diploma kunnen zich nu al inschrijven. De behoefte aan gekwalificeerde coaches is bijzonder groot. Daarom zal ook in oktober begonnen worden met een C voetbal cursus in Paramaribo. Die cursus voor beginnende coaches zal vier maanden duren.

Om de kwaliteit van het Surinaams voetbal te verbeteren is de FIFA al enkele jaren bezig met een proces van licensiering. Ook de CONCACAF ziet er streng op toe dat de lidbonden het voetbal in hun land drastisch hervormen.

Zo moeten de clubs van de 1e en de 2e Divisie van de SVB voldoen aan de licentievoorwaarde om deel te kunnen nemen aan de competitie. Een belangrijke voorwaarde is dat de hoofdcoach in de 1e Divisie in het bezit moet zijn van een A diploma.

De cursisten zullen naast theorie en praktijk voetbal ook onderricht worden in Spelregelkennis, Reglementskennis, Leidinggeven en Sportgezondheidskunde.
Belangstellenden voor zowel de A als de C cursus kunnen zich tot en met 20 oktober inschrijven bij het SVB kantoor en het Buro van SISO in de Anthony Nesty Sporthal.

-Ashna Phoelsingh/ bronnen: Surinaamse Voetbal Bond & SMEsport-