UEFA behandelt rood Ronaldo volgende week

20 September 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 20 september 2018- Cristiano Ronaldo krijgt volgende week donderdag te horen of hij meer dan één wedstrijd wordt geschorst voor de rode kaart die hij gisteren kreeg in de uitwedstrijd tegen Valencia in de Champions League.

De aanvaller van Juventus werd na een half uur spelen door de Duitse scheidsrechter Felix Brych weggestuurd omdat hij een overtreding zou hebben gemaakt op Jeison Murillo. Uit televisiebeelden werd niet duidelijk wat Ronaldo precies verkeerd deed, al trok hij heel even aan het haar van Murillo. Ronaldo vond dat de verdediger te makkelijk ging liggen.

De directe rode kaart betekent automatisch dat Ronaldo het eerstkomend groepsduel met Young Boys uit Zwitserland op 2 oktober mist. Als de UEFA de Portugees een langere schorsing oplegt, mist hij ook de confrontatie met zijn oude werkgever Manchester United op 23 oktober. Het was gisteren voor het eerst dat Ronaldo in de Champions League een rode kaart kreeg.

-Algemeen Dagblad-