UEFA bevestigt plannen voor derde Europa Cup-toernooi vanaf 2021

11 September 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 11 september 2018- De UEFA wil in 2021 een derde Europa Cup-toernooi invoeren. De plannen werden al even besproken, maar de Europese voetbalbond geeft vandaag aan dat de seinen op groen staan.

Andrea Agnelli van de ECA, de bond die de Europese clubs vertegenwoordigt, zegt dat alleen de goedkeuring nog moet worden gegeven. Details kon Agnelli nog niet geven. De Italiaan, tevens voorzitter van Juventus, gaf evenwel aan dat de huidige competitiekalender gemoderniseerd dient te worden. “Na 2024 moet er een nieuwe internationale wedstrijdkalender zijn.”

Het Duitse Bild meldde twee weken geleden al dat in de nieuwe competitie, die naast de Champions League en de Europa League komt, nog eens 32 clubs strijden. De Europa League moet van de huidige 48 teams naar 32 gaan, om het niveau op te waarderen.
Betere ploegen zorgen voor een sportief sterkere Europa League en daardoor meer inkomsten (tv, sponsoring, toeschouwers). Daarnaast krijgen clubs uit de kleinere voetballanden een grotere kans om Europees te spelen zonder dat het deelnemersveld van de Europa League hoeft te worden uitgebreid naar 64.

De Champions League blijft ook in de nieuwe plannen uit 32 ploegen bestaan.

-Algemeen Dagblad-