US Open verliest met titelverdedigster Stephens weer een grote naam

4 September 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 4 september 2018- Sloane Stephens gaat haar titel op de US Open niet prolongeren. De Amerikaanse, nummer 3 van de plaatsingslijst, verloor in de kwartfinale verrassend in twee sets van Anastasija Sevastova uit Letland: 6-2,6-3. In het Arthur Ashe Stadium was de partij na 1 uur en 23 minuten spelen al klaar.

In de eerste set behield Sevastova steeds haar eigen service en ze brak Stephens bij 2-1 en 5-2. De tweede set kende een ander verloop. Beide speelsters hadden moeite met hun eigen opslagbeurten. Toen Sevastova op 4-2 kwam en zelf mocht serveren, leek de partij klaar. Stephens kwam toch nog terug, maar daarna werd ze zelf ook weer gebroken. Daarna maakte Sevastova het wel af.

Stephens behaalde vorig jaar in New York als ongeplaatste speelster haar eerste grandslamtitel. In de finale versloeg ze haar landgenote Madison Keys eenvoudig (6-3 6-0). Keys (14) zit nu nog wel in het toernooi. Ze speelt in de kwartfinales tegen de Spaanse Carla Suárez Navarro (30).

De als negentiende geplaatste Sevastova stond nog niet eerder in haar loopbaan in de halve finale van een grandslamtoernooi. Op de US Open haalde ze al wel twee keer eerder de kwartfinale (2016 en 2017).

De andere speelsters die jagen op de kroon van Stephens zijn Naomi Osaka (20) en de ongeplaatste Lesia Tsoerenko.

-Algemeen Dagblad-