Airportslam een success; Suriname gastland

29 October 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 29 oktober 2018– Suriname heeft dit jaar mogen optreden als gastland voor de Airportslam. De openingsceremonie heeft vrijdag, middels een vlaggenparade en toespraken, plaatsgevonden op het Mgr. Aloysius Zichem Sportcomplex. De deelnemende landen dit jaar waren Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Suriname. Het toernooi is gisteren afgesloten.

De Airportslam is een sport toernooi waarbij medewerkers van internationale luchthavens in de regio op een sportieve wijze het tegen elkaar opnemen in diverse takken van sport. Het doel is om luchthavenmedewerkers dichter bij elkaar te brengen middels sport en sociale activiteiten.

Vijay Chotkan, directeur Luchthavenbeheer, zegt dat sport mensen bij elkaar brengt. Hij is blij dat Suriname dit jaar gastland was en heeft een ieder bemoedigd om sportief de wedstrijden af te werken. Volgens Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C), verbroedert sport. Hij hoopt ook dat de Airportslam erin resulteert om de saamhorigheid tussen de medewerkers te bevorderen.
Minister Lalini Gopal van Sport- en Jeugdzaken, is blij met het heugelijk feit dat Suriname als gastland heeft optreden. Zij gaf aan dat het toernooi meer is dan alleen bij elkaar komen en bezig te zijn. Volgens haar draagt het enorm bij aan de fitheid van medewerkers, ontspanning, de cohesie op de werkvloer en ook de informele momenten waarbij er in een ontspannen sfeer kennisuitwisseling plaatsvindt. Zij complimenteerde Luchthavenbeheer met de organisatie en heeft andere bedrijven opgeroepen om het initiatief van de Airportslam op te volgen.

-Ashna Phoelsingh/ bron: ministerie van Sport- en Jeugdzaken-