Ajax werkt laatste groepstraining voor Klassieker zonder Onana af

27 October 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 27 oktober 2018- Ajax heeft vandaag zonder André Onana de laatste groepstraining voor ‘De Klassieker’ tegen Feyenoord afgewerkt. Volgens de Amsterdammers traint de doelman binnen in aanloop naar de Eredivisie-topper van zondag tegen de aartsrivaal uit Rotterdam.

Onana kreeg dinsdag tijdens het gewonnen duel met Benfica (1-0) in de Champions League last van een schouder. De Kameroener liet zich uitvoerig behandelen op het veld, maar speelde de wedstrijd vervolgens ‘gewoon’ uit.

Na de knappe overwinning vertelde de 22-jarige Onana dat hij dit seizoen al vaker last heeft van zijn schouder. De keeper verwachtte zelf dat zijn deelname aan het duel met Feyenoord niet in gevaar was. Het is nog niet bekend of hij daadwerkelijk in staat is om zondag te spelen. Als Onana toch niet fit genoeg blijkt, wordt zijn plek onder de lat normaal gesproken ingenomen door oud-Feyenoorder Kostas Lamprou.

Verder werkte Ajax-trainer Erik ten Hag met een nagenoeg fitte selectie naar de topper toe. Los van de langdurig geblesseerden Joël Veltman, Daley Sinkgraven en Hassane Bandé ontbreekt zondag alleen Carel Eiting in de Johan Cruijff ArenA.

De winnaar mag zich na tien speelrondes de nummer twee van de Eredivisie noemen. De Amsterdammers verdedigen een voorsprong van twee punten ten opzichte van de rivaal uit Rotterdam (22 om 20).

Koploper PSV komt vandaag al in actie. De Eindhovenaren, die nog foutloos zijn en op 27 punten staan, gaan op bezoek bij hekkensluiter FC Groningen.

-NU.nl-